Att göra på vintern
Utförsåkning
Vemdalens skidområde (Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna) finns inom en radie av dryga 3,5 mil och består av 31 liftar, 53 nedfarter, 4 barnskidområden och 3 Fun Parks.
Slalomåkare
Bara på Vemdalsskalet finns 18 pister med en fallhöjd på 440 meter för både nybörjaren och den mest avancerade. De tre orterna har gemensamt liftkort och under högsäsong finns skidbuss till Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Välsorterade sportaffärer för uthyrning av skidutrustning finns på alla tre ställena. Slalomåkare i tunner
Längdskidåkning
Vid spårcentralens stora bilparkering på Vemdalsskalet finns 52 km av välpreparerade skidspår för klassisk åkning och skating (2.5, 5.0, 7.5, 10, 15, 20 km). Det finns även förbindelsespår till Björnrike och Klövsjö. Kvällstid finns ett elbelyst spår.
Längdskidåkare
Härifrån kan du också skida till, tolka eller åka med vessla upp till Jaktstugan vid norra Skalsfjället där en våffelstuga finns med en fantastisk utsikt över fjällvidderna. Spårsystemet fortsätter därifrån ut över fjällvärlden. Totalt finns 180 km rösade leder på fjället till många raststugor och utflyktsmål. Under våren är det populärt att göra solgrottor längs fjällkanterna och att åka pulka eller snowracers. Turåkning med pulkåkning och snögrotta
Vesselturer
Spårcentralen på Vemdalsskalet har flera snövesslor som tar dig, varje hel timme under högsäsong, till Jaktstugans servering uppe på fjället. Du kan även tolka efter eller åka i snövesslor som tar dig till Varggransstugans och Timmerkojans serveringar. Vesslorna utgår från den ”gamla landsvägen” på Vemdalsskalet.
Vesseltur
Bad
I Sveg finns ett badhus. Där finns en nyöppnad 25-metersbässäng med äventyrsland (vattenrutschbana, vattenfall, klättervägg, bubbelpool mm). På närmare håll finner du Storhogna Spa med relaxavdelning, pool och bubbelpool.
Bad i isvak
Övriga utomhusaktiviteter
Slalomskola, skoterturer, isklättring, isfiske, häst&släde, hästridning och hundspann.
Skotrar